Web Analytics Made Easy - Statcounter

كوروش، ملقب به «كوروش بزرگ»، پادشاه ایران و بنیانگذار سلسله هخامنشیان بود که قلمرو حکومتش از هند تا آسیای صغیر و دریای مدیترانه را در بر می‌گرفت./بنده با گرامیداشت کوروش مخالف نیستم آفتاب‌‌نیوز : سرویس سیاسی- اخیرا نماینده مردم شیراز در مجلس در نامه‌ای خطاب به وزیر ارشاد خواستار برگزاری مراسم روز کوروش در روز هفتم آبان‌ماه برای معرفی فرهنگ و تمدن ایران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش آفتاب‌نیوز، هفتم آبان روز «کوروش» است که البته ثبت رسمی نشده و به‌صورت غیررسمی به نام «کوروش»، نخستین پادشاه هخامنشی ایران، نامگذاری شده است. كوروش، ملقب به «كوروش بزرگ»، پادشاه ایران و بنیانگذار سلسله هخامنشیان بود که قلمرو حکومتش از هند تا آسیای صغیر و دریای مدیترانه را در بر می‌گرفت. از او به‌عنوان نخستین شخصیتی نام برده می‌شود كه در تاریخ، قوانین مربوط به حقوق بشر را وضع كرده است. در ۲۹اکتبر (۷ آبان) سال۵۳۹ پیش از میلاد کوروش وارد بابل شد. در این روز علاقه‌مندان به کوروش و تاریخ و تمدن ایران‌زمین برای پاسداشت فرهنگ و تمدن ایرانی به پاسارگاد، مقبره کوروش، می‌روند و گردهم می‌آیند. 

به نوشته روزنامه آرمان، یک رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با اشاره به ۲۹اکتبر، روز کوروش، با توجه به اینکه منشور استوانه‌ای گلی منسوب به کوروش نخستین اعلامیه‌ای است که در آن از حقوق انسان به دفاع برخاسته است، بر این عقیده است که بخشی از احترام ایرانیان به این شخصیت تاریخی به‌خاطر سیاست‌های او در برخورد با ادیان و حقوق مردم است و حتی به‌گفته‌های محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق ایران، اشاره می‌کند که همزمان با انتقال اصل منشور کوروش از موزه بریتانیا به موزه ملی ایران گفته بود: «در این استوانه ذکر شده است که همه افراد بشر در گزینش اندیشه آزادند و باید نسبت به هم با احترام برخورد کنند.» در زمان دولت نهم و ریاست اسفندیار رحیم مشایی بر سازمان میراث فرهنگی نیز اقداماتی برای بزرگداشت این مناسبت صورت می‌گرفت. در سال87 اسفندیار رحیم مشایی گفت: «هر سال افرادی می‌کوشند به‌طور غیررسمی در جوار آرامگاه کوروش با برگزاری آیین‌هایی، یاد و نام کوروش را گرامی بدارند. ما نیز معتقدیم این موضوع قابل بررسی است كه در تقویم ملی روزی به نام كوروش یا تخت‌جمشید داشته باشیم، اگرچه تاكنون درنظرگرفتن روزی به‌نام کوروش در دستور کار ما نبوده است.» استوانه کوروش بزرگ یا منشور حقوق بشر کوروش لوحی از گل پخته است که در سال ۵۳۸ پیش از میلاد به فرمان کوروش بزرگ هخامنشی نگاشته شده‌ است. نیمه نخست این لوح از زبان رویدادنگاران بابلی و نیمه پایانی آن سخنان و دستورهای کوروش به زبان و خط میخی اکدی (بابلی نو) است. این منشور را یکی از بزرگ‌ترین نشانه‌های روحیه بردباری و رواداری در فرهنگ ایرانی می‌دانند. اما شخصیت کوروش و اقدامات او باعث شد وی را «ذوالقرنین» بنامند؛ کلمه‌ای که به اعتقاد بسیاری از بزرگان و مفسران در قرآن نیز آمده است. از جمله بزرگانی که معتقدند ذوالقرنین یادشده در قرآن و مسیح عهد عتیق هر دو به کوروش هخامنشی برمی‌گردد، می‌توان به علامه طباطبایی در تفسیر «المیزان»، آیت‌ا... العظمی ناصر مکارم شیرازی، باستانی پاریزی در ترجمه تفسیر سوره کهف، مولانا ابوالکلام آزاد، مفسر بزرگ قرآن و وزیر فرهنگ هند در زمان گاندی و... اشاره کرد.
نامه نماینده شیراز
اکنون نماینده شیراز در نامه به وزیر ارشاد خواستار برگزاری مراسم روز کوروش در 7 آبان شده است. در نامه بهرام پارسایی خطاب به سیدعباس صالحی آمده است: کشور ایران باید در سطح بالای کشورها و ملت‌ها قرار داشته باشد. سابقه تاریخی ما، میراث فرهنگی ما، توانایی‌های مردمی ما، ظرفیت‌های طبیعی ما همه این را املا و دیکته می‌کنند. بی‌شک توجه به ظرفیت‌های فوق در راستای اقتصاد مقاومتی است، اما متاسفانه این فرصت‌ها در کشور ما به‌علت نبود مدیریت، بی‌برنامگی و فقدان اقدام عملی به‌راحتی از دست رفته و حتی در مواردی به‌علت فرصت‌سوزی تبدیل به تهدید شده است. یکی از این مناسبت‌ها یادروز کوروش بنیانگذار حقوق بشر و یکی از افتخارات بزرگ تاریخ و تمدن ما و حتی جهانیان است. هفتم آبان به‌دلیلی به‌عنوان یادروز کوروش معرفی شده که می‌تواند به فرصتی برای ایجاد انسجام ملی، جذب گردشگر و معرفی فرهنگ غنی این سرزمین تبدیل شود. اما تاکنون به‌علت عدم برنامه‌ریزی و نبود مدیریت از طرف مسئولان ذیربط نه‌تنها از آن بهره‌برداری نشده، بلکه باعث سودجویی افراد انگشت‌شمار و برخورد با تعدادی از مردم و جوانانی شده که ارتباطی با افراد فرصت‌طلب نداشته‌اند. براین اساس از آن مقام عالی که شایسته، آگاه و ‌آشنا به فرهنگ پر از افتخار این سرزمین هستید، درخواست می‌شود با هماهنگی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط نسبت به سازماندهی و برگزاری این مراسم در تاریخ مذکور، به‌نحوی که هم جاذبه لازم برای گردشگران و هم توان معرفی فرهنگ و تمدن ما را داشته باشد، با حفظ امنیت مراسم نه امنیتی‌کردن آن، اقدامات لازم را مبذول فرمایید و نیز اعلام می‌دارد در این راستا هر اقدام و وظیفه‌ای به اینجانب به‌عنوان وکیل ملت در راستای برگزاری درخور و شایسته این مراسم و جلوگیری از سوءاستفاده سایرین تفویض شود، با کمال رغبت شما را یاری رسانده و برای وطنم انجام وظیفه خواهم کرد. به‌گفته پارسایی رونوشتی از این نامه برای وزرای اطلاعات، کشور، دادگستری، رئیس سازمان میراث فرهنگی و استاندار فارس ارسال شده است.
امام‌جمعه شیراز: سرنوشت کوروش در کجای تاریخ آمده است؟/مدعیان، مستندات 7 آبان را نشان دهند/حسین فهمیده جبهه را دگرگون کرد و اسوه شد/جوانان گروه هنری عمار را دریابند
با این حال، اخیرا آیت‌الله اسدالله ایمانی بعدازظهر در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره نام 7 آبان، اظهار داشت: آنچه در مورد کوروش در تاریخ آمده، این است که وی در جنگ‌های بسیاری حضور داشته و در یکی از آن‌ها کشته شده است؛ اما اینکه کجا دفن شده و... هیچ اطلاعات مستندی در دست نیست. امروز ماهواره‌ها و خبرگزاری‌های وابسته به سلطنت‌طلب‌ها و دشمنان نظام، از حس ناسیونالیستی و ملیت‌گرایی مردم سوءاستفاده می‌کنند و یک مناسبت جعلی و بدون سند تاریخی را به مردم القا می‌کنند که لازم است تمام آحاد جامعه با تحقیق و بررسی راجع به این موضوع فکر کرده و عمل کنند.
نماینده ولی‌فقیه در استان فارس خاطرنشان کرد: ریشه مناسبت جعلی 7 آبان در هیچ جای تاریخ جز تورات اسرائیلی نیست و همین مسئله نشان می‌دهد که به بهانه این مناسبت، به دنبال ایجاد شکاف بین مردم هستند. چند سال است که استان فارس را درگیر مناسبت جعلی 7 آبان کرده‌اند و پرسش ما از مدعیان این است که به مردم بگویند که ریشه تاریخی این مناسبت کجاست.
ایمانی با بیان اینکه در مورد مناسبت روز کوروش جز در تورات اسرائیلی، در هیچ جای تاریخ اشاره نشده است، افزود: مدعیان دروغین روز کوروش اگر راست می‌گویند تاریخ مستند را به مردم نشان دهند و مردم نیز بدون مطالعه و تحقیق حرفی را نپذیرند. متأسفانه جامعه امروز تحلیلگر نیست و تحلیل گران بی‌نظر نیز در رسانه‌ها مسائل را تحلیل نمی‌کنند، بنابراین بیشتر مردم شایعه‌ها و وقایع دروغین را به‌سادگی می‌پذیرند، زیرا اهل تحقیق و بررسی نیستند. اهل‌بیت (ع) همیشه با مطالعه و تحقیق عمل می‌کردند، حتی در قیام‌های به‌ظاهر انقلابی نیز حضور پیدا نکردند چراکه آن‌ها را با برنامه و تدبیر نمی‌دیدند و متناسب با فکر و اندیشه عقلانی نمی‌یافتند.
آیت‌الله کلانتری: کوروش پادشاهی مقتدر بود اما ربطی به پهلوی ندارد
همچنین نماینده فارس در مجلس خبرگان رهبری گفت: کوروش پادشاهی مقتدر و وطن‌دوست بود اما هیچ شباهت و سنخیتی بین وی و خاندان پهلوی وجود ندارد که عده‌ای سلطنت‌طلب تلاش دارند به بهانه آن، هنجارشکنی کنند.
آیت‌الله علی‌اکبر کلانتری در گفت‌وگو با فارس با اشاره به مناسبت 7 آبان که از آن به‌عنوان روز کوروش نام‌ برده می‌شود، اظهار داشت: در چندساله اخیر در روزی مُعیّن (7 آبان) گروهی اندک از سلطنت‌طالبان به بهانه گرامیداشت روز کوروش اما با هدف حمایت از سلسله منحوس و وابسته پهلوی فراخوان داده و با هنجارشکنی به اعتقادات و باورهای مذهبی مردم توهین می‌کنند. بنده با گرامیداشت کوروش مخالف نیستم اما سؤال این است که چه شباهت و سنخیتی بین شخصیت کوروش و خاندان پهلوی است؟ کوروش بی‌گمان پادشاهی مقتدر و وطن‌دوست بوده است که اقتدار و عظمت ایرانیان را به رخ جهانیان کشید، حتی به نظر برخی از پژوهشگران و مفسران قرآن، کوروش همان ذوالقرنین است که در آیات قرآن به آن اشاره شده است.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: همه می‌دانند که خاندان پهلوی حاکمانی دیکتاتور و وابسته بودند که توسط انگلیس و آمریکا سر کار آمده و نیم قرن کشور ایران را در عقب‌ماندگی و وابستگی نگاه داشتند. این تعداد اندکی که روز هفتم آبان‌ماه هر سال در پاسارگاد گرد هم می‌آیند، بیشتر آنان از حقایق تاریخی و حتی شخصیت کوروش اطلاعی ندارند؛ به‌طوری‌که از وضعیت جمهوری اسلامی نیز مطلع نیستند که مردم با 98 درصد آرا به نظام رأی مثبت دادند. روشن است که مدیریت این گروه هنجارشکن در دست گروه اندکی سلطنت‌طلب است که گویا انقلاب سال 57 مردم ایران را باور نکرده و در توهم بازگشت سلسله خائن پهلوی هستند و برای دموکراسی و حاکمیت اکثر مردم ایران احترامی قائل نیستند.
این استاد دانشگاه افزود: با کمال بی‌شرمی شعار جانم فدای ایران سر می‌دهند درحالی‌که در روزهای دفاع مقدس که مردم ایران زیر انواع فشارها و مشکلات بوده و کشور آماج حمله‌های ظالمانه دشمنان بود، کوچک‌ترین کمکی به وطن نکردند؛ حتی برخی از آنان با دشمن بعثی همراه بودند. انتظار داریم که مسؤولان ذی‌ربط در مورد این گروه‌ها کارهای فرهنگی انجام دهند، روشنگری کنند و آنان را نسبت به حقایق تاریخ آشنا کنند تا بدانند که مخالفت با اسلام، ارزش‌ها و اعتقادات دینی مردم، دردی از دردها که دوا نمی‌کند هیچ، بلکه بر مشکلات می‌افزاید که قطعاً مردم ایران در برابر این هتاکی‌ها ساکت نخواهند نشست.
وی در پایان با بیان اینکه امنیت کشور باید همیشه حفظ شود، خاطرنشان کرد: یکی از مصادیق و نمونه‌های نفوذ در کشور جریان‌سازی‌های جعلی نظیر 7 آبان است و قطعاً این گروه‌ها برنامه نفوذ در میان اقشار گوناگون جامعه دارند که با درایت و تدبیر باید مانع از این حرکات شد؛ چراکه تقاضای اقشار مختلف مردم، خانواده شهدا و ایثارگران همین است.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۳۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامگذاری روزی به نام یک شهر برای اولین بار در شیراز انجام شد

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در خطبه‌های نماز جمعه این هفته نماز جمعه ابتدا به ابعاد جنگ ترکیبی دشمن علیه ما پرداخت و با بیان اینکه جنگ نظامی از سال ۵۹ به ما تحمیل شده بیان کرد: در این خصوص رهبر انقلاب تاکید کردند که هر روز مستمر باید در عرصه نظامی نوآوری داشته باشیم در غیر این صورت شکست خواهیم خورد.

خطیب جمعه شیراز خاطرنشان کرد: در جنگ اقتصادی و فرهنگی نیز باید به نقطه‌ای چون نقطه نظامی برسیم که بتوانیم هر حمله دشمن را با پاسخی قاطع جواب بدهیم که در وعده صادق این را ثابت کردیم.

آیت الله دژکام با بیان اینکه یکی از موضوعات مورد تاکید رهبر معظم انقلاب مساله سبک زندگی اسلامی یا عاقلانه در مقابل سبک زندگی غیراسلامی و جاهلانه است گفت: برای تقویت سبک زندگی اسلامی و رواج بیشتر آن نیاز داریم که سبک زندگی غربی را خوب بشناسیم.

طبق دستور عقل هم شراب و قمار ضرر دارد

وی با اشاره به آیه ۲۱۹ سوره مبارک بقره «ای پیامبر! در رابطه با شراب و قمار از تو سوال می‌کنند به آنها بگو که شراب و قمار ضرر زیادی دارد» تاکید کرد: شرب خمر و قمار بازی ضرر دارد و عاقل به دنبال ضرر نمی‌رود و زندگی اسلامی عاقلانه است اما سبک زندگی غربی عقل را کنار گذاشته و دنبال صرفه مقطعی است.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه در این چند روز اخیر خبری مطرح شد که جوانی از بین می‌رود خاطرنشان کرد: ما انسان هستیم و عاطفه داریم و از مرگ یک انسان ناراحت می‌شویم بنابراین برای اینکه خداوند از این مرگ‎‌ها جلوگیری کند می‌فرماید که از این کار دست بکشید.

حد و حدود اسلامی در تمام مراتب جامعه رعایت شود

وی با بیان اینکه اکنون داد مردم برای گرانی و درمان بالا است و خیلی از این موارد به بخش درمان تحمیل می‌شود تاکید کرد: در منابع و کتب مختلف به مضرات شراب اشاره شده و حتی یکی از دانشمندان گفته که اگر نصف شراب‎فروشی‌ها تعطیل شود، نصف بیمارستان‌ها تعطیل خواهند شد.

وی با تاکید بر اجرای عدالت در حدود الهی و با بیان اینکه حتی اگر علم هم داشته باشیم و عقل وجود نداشته باشد، جان در عذاب است گفت: مبلغان مذهبی است باید در این زمینه سخن قرآن و خدا را به گوش مردم برسانند و مدیران کشور در رده‌های مختلف باید قانون را اجرا کنند و در شهر نیز باید به قانون عمل شود و مجموعه‌های اجرایی کشور هرچیزی که قاضی محترم از روی علم و عدالت تشخیص داد را بپذیرند.

مطالبه‌گران آداب مطالبه‌گری را به جای بیاورند

امام جمعه شیراز با بیان اینکه رسمی به اسم مطالبه گری در برخی ایجاد شده که بدون حتی ذره‌ای تشکر از اقدامات صورت گرفته تنها به مطالبه می‌پردازند گفت: مطالبه گری خوب و لازم است اما باید کارهای مثبت انجام شده هم ذکر شود تا مایه دلگرمی خدمتگزار شود زیرا انسان ناسپاس مورد غضب خداوند قرار می‌گیرد.

روز شیراز یک نوآوری بود که مورد استفاده تمام شهرها قرار گرفت

آیت الله دژکام با اشاره به ۱۵ اردیبهشت، روز شیراز گفت: نامگذاری این تاریخ به نام شیراز نخستین بار در کشور اتفاق افتاد و بعد از شیراز شهرهای دیگر نیز روز خود را معین کردند که این یکی از نوآوری‌های شورای شهر شیراز در کنار دیگر نوآوری‌ها بوده است و مسلماً شیراز به عنوان وطن ما حق دارد و ما هم شهرمان را دوست داریم.

وی افزود: شیخ اجل سعدی در یکی از غزل‌های خود می‌گوید که «سعدیا حب وطن گرچه حدیثی است صحیح … نتوان مرد به سختی که من اینجا زادم.»

امام جمعه شیراز ضمن تشکر از محرومیت زدایی شکل گرفته در محلات شیراز گفت: در عرصه خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شهری تلاش‌های خوبی انجام شده که گزارش اقدامات صورت گرفته به مناسبت روز شیراز منتشر می‌شود.

وی افزود: متروی حرم مطهر نیز باید مورد توجه مسئولان باشد که تاکنون اقدامات خوبی شکل گرفته اما ما تا زمان رسیدن به نتیجه صبر خواهیم کرد تا عرض ادب مردم به ساحت مقدس حرمین، آسان شود.

کد خبر 6095808

دیگر خبرها

  • امام جمعه قم: تظاهر کنندگان اسرائیلی تصویر رهبر انقلاب را حمل کردند
  • تظاهر کنندگان اسرائیلی تصویر رهبر انقلاب را حمل کردند /سپاه محاسبات چندین ابرقدرت را بهم ریخت
  • نماز جمعه شهرستان‌ها
  • نامگذاری روزی به نام یک شهر برای اولین بار در شیراز انجام شد
  • بانوان ایرانی بر فرضیه‌های غربی خط بطلان کشیدند
  • مسئولان قانون را در اولویت امور خود قرار دهند
  • امام جمعه قم: مردم قدردان پلیس برای اجرای طرح نور باشند
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • میزگرد نگاهی به هشت چالش تاریخی؛ پروژه کوروش درخدمت اسرائیل؟
  • ثبت فوت مردان ‌در استان زنجان بیشتر از زنان بوده است‌